Resultado: 6 porção/porções
Tempo de Preparação: 30 mins
Tempo de Cozimento: 1 h 10 mins
Tipo de refeição:
Sopas
Pratos Principais
Almoço
Avaliação:
Avaliação Média dos Membros FatSecret
|
por membro: dizzzblnd
Butternut Squash and Apple Soup with Cider Cream
A wonderful soup, combining sweet and tart together. Quite heavenly.
Ingredientes
Instruções
- Melt butter in a large pan over medium-high heat.
- Add the squash which should be peeled, seeded and chopped into 1/2" cubes, chopped white and green part of the leeks, chopped carrots and chopped celery. Sauté, stirring, 10-12 minutes.
- Add 2 of chopped the apples, (the other whole apple you will use later), thyme and sage. Add broth and 1 cup cider. Bring to simmer; cover. On low, cook until vegetables and apples are tender, stirring, 30 minutes. Remove from heat; cool.
- Boil remaining 1/2 cup cider in a small pan until reduced to 1/4 cup, 5 minutes. Cool. Place sour cream in a small bowl then whisk in reduced cider.
- Puree soup, in batches, in blender. Return to pot; season with salt if needed.
- Halve and core remaining apple; slice. Serve soup with cider cream. Garnish with bacon and apple.
222 membros adicionaram esta receita ao seu livro de receitas.
|
Revisões
How big is a serving? The recipe says it makes 6 servings, but I ended up with almost a gallon, way more than what 6 people could eat... Other than that, it tastes great. I'd skip the cider cream though, makes it a little too tart.
14 jan 12 por membro: Kaylynstar
|
Easy to make, and truly delicious! The best bites were the ones with the bacon. The sweet and salty make a great combo. I was worried that it would not be filling enough as a stand alone meal, but I was wrong! After one bowl I was stuffed. As a bonus we had a ton of leftovers, so I get to enjoy again for lunch. :-)
08 nov 11 por membro: cbowles76
|
|
|
|
|
Revisar esta receita
Você deve iniciar sessão para revisar esta receita. Clicar aqui para iniciar sessão.
|
|
|
Procurar Mais Receitas
|
Filtrar por Tipo de Refeição
Sopas
Pratos Principais
Almoço
Receitas Mais Recentes
Ótima opção para lanche da manhã ou lanche da tarde .
|
Saudável, úmido e delicioso.
|
Sabor suave, rico e fácil de fazer.
|
Receita saborosa, saudável e com baixo teor de carboidratos.
|
|
Submeter uma Receita
Resumo Nutricional:
|
|
Existem 304 calorias em 1 porção de Butternut Squash and Apple Soup with Cider Cream.
|
|
Repartição das Calorias: 44% gord, 46% carbs, 10% prot. |
|
Fatos Nutricionais
Quantidade
por porção
Energia
1273 kj
304 kcal
Carboidratos
36,52g
Açúcar
20,14g
Proteínas
8,06g
Gorduras
15,6g
Gordura Saturada
9,15g
Gordura Trans
0g
Gordura Monoinsaturada
4,424g
Gordura Poliinsaturada
0,896g
Colesterol
40mg
Fibras
5,3g
Sódio
686mg
Potássio
846mg
Repartição das Calorias:
Carboidratos (46%)
Gorduras (44%)
Proteínas (10%)
|
|
*Baseado num IDR de 2000 calorias
|